Cu toate acestea, în orașele cu prețuri în creștere rapidă a locuințelor, case mici

epinodi

Administrator
Staff member
Părea a fi modalitatea perfectă de a vedea dacă acest stil de viață minimalist este cu adevărat confortabil, devenind o alternativă atractivă pentru tineri. Chiar dacă sunt doar câteva zile.

casă mică în deșert

Potrivit Restoringsimple, deși nu există cifre oficiale cu privire la numărul de persoane care se mută în case sub 500 de metri pătrați, aproximativ o treime dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani spun că vor locui într-o casă. Iar popularitatea imensă a emisiunii Tiny House Nation a arătat că oamenii cel puțin au o curiozitate sănătoasă față de ei.

Desigur, oamenii s-ar putea să nu fie încă pregătiți să-și schimbe McMansions suburbane de 2.500 de metri pătrați pentru o casă de dimensiunea unui dressing mare. Dar casele mici pot schimba și o altă industrie în moduri mari: cazarea. O casă mică devine o casă mică departe de casă, deoarece camerele de hotel se micșorează, facilitățile se deteriorează și mesele sunt servite pasagerilor care părăsesc camera în loc să se bucure de ea.

O companie a devenit deja efectiv primul mic hotel acasă

Getaway, o companie care își trimite oaspeții în pădure pentru un weekend complet deconectat, folosește cabane de 128 de metri pătrați pentru a ajuta oamenii stresați să se întoarcă la natură. Chiar dacă firma nu era afiliată la casa în care stăteam, conceptul de a folosi spații mici pentru evadari naturale era foarte asemănător cu ceea ce am făcut eu. „Am descoperit case mici și ne-am gândit că ar fi o modalitate foarte interesantă de a evada în natură”, spune fondatorul și CEO Jon Staff. Din punct de vedere arhitectural, acesta a fost cel mai bun design pentru noi. Este o piesă de echipament care vă permite cu adevărat să evadați în natură cu tot ce aveți și nu aveți.

Getaway a început cu doar trei case mici și acum are opt în afara New York, Boston și Washington, DC. Personalul spune că casele lor sunt în mod regulat epuizate în proporție de 90 la sută și că au un număr mare de clienți repetați. Sincer, există ceva în acest mic spațiu care atrage călătorii. Dar este pentru toată lumea? Oamenii supradimensionați și stângaci care se lovesc în mod regulat cu capul de dulapurile de bucătărie? Acesta este Vrăjitorul din Oz, alias o remorcă într-o culoare diferită.

în interiorul unei case mici

Casa mică în care am fost desemnat să locuiesc într-un camping KOA din Apache Junction, Arizona, la aproximativ 30 de mile est de Phoenix și la o distanță de mers cu mașina de o sală de sport Starbucks și Orangetheory. Deci nu a fost chiar o evadare în afara rețelei. Măsura 170 de metri pătrați lățime, 13,5 picioare înălțime și 8,5 picioare lățime. Nu mi-am putut întinde pe deplin brațele deasupra capului în timp ce mă întindeam orizontal pe el.

Zac Giffin de la Tiny House Nation a proiectat spațiul cu Plastics Make It Possible, o organizație care își propune să promoveze plasticul ca alternative de construcție ecologice. Casa a fost construită folosind materiale precum izolație din spumă poliuretanică, ferestre din vinil și un luminator din policarbonat, cu ideea de a menține costul energiei pe un an în jur de 180 de dolari. Chiar și atunci când utilizați aer condiționat în căldura brutală din Arizona.

Era o configurație destul de simplă, cu o canapea dură sprijinită de un perete, o masă și o mică pasarelă care ducea într-o cameră de zi cu bănci fără spătar lângă celălalt. Dincolo de asta, de fiecare parte a casei era o bucătărie și o baie. Bucătăria avea un aragaz cu două arzătoare și o chiuvetă amplasată deasupra unui mini frigider cu oale atârnate pe perete și farfurii și pahare așezate pe rafturile de lângă acesta. Baia era o cameră îngustă, cu un cap de duș pe tavan și o toaletă întinsă pe perete. Deasupra toaletei era o chiuvetă unde era de obicei capacul rezervorului.

„Toaleta se umple cu apă uzată de la chiuvetă”, a spus vesel ghidul meu micuț. Mă întrebam cum ar trebui să mă spăl pe dinți cu doi litri de apă pentru a-l spăla. Deasupra bucătăriei și a băii era zona de dormit, o versiune mai elegantă a casei fraternității, construită pentru a oferi mai mult spațiu pentru pong-ul său. Avea vreo 2 metri înălțime, așa că dacă eram puțin prea emoționat în timp ce tăiam ceapa în bucătărie, mă loveam cu capul de tavan.

În interiorul bucătăriei unei case mici

M-am gândit că, dacă casele mici erau cu adevărat menite să fie evadări înapoi la natură, trebuie să poți găti în ele. Așa că am încercat să fac un fel de mâncare de tacos autentic de sud-vest cu pico de gallo proaspăt. De obicei, când trebuie să mărunți ceva mai complex decât o portocală, aproximativ 10 la sută din ceea ce am tăiat ajunge pe pământ. Cu un spațiu de ghișeu premium în casa mică, mă așteptam ca podelele din plastic de vinil să arate puțin ca un bar de salsa Tijuana Flats când am terminat. Am fost, de asemenea, puțin confuz cu privire la modul de a face orez, fasole, carne și tortilla fierbinți cu două arzătoare și fără cuptor cu microunde.

Pentru că blaturile sunt atât de mici, a trebuit să pun obiectele tăiate în boluri în loc să le las pe tabla mică de tăiat. Acest lucru a însemnat că procesul de preparare a pico a fost mult mai curat decât acasă, cu câteva bucăți de coriandru căzând la pământ. Am braconat fasolea în timp ce găteam carnea pentru a gestiona arzătoarele. Am scos carnea si am fiert orezul, apoi am scos fasolea si am incalzit painea. tacos de case mici puțin mai gândit decât de obicei, dar poate a ieșit mai bine decât într-un spațiu mai mare.

În sufrageria unei case mici

Biroul din living, care funcționează ca spațiu de birou, a funcționat bine pentru o persoană. Băncile de lemn erau încă la o distanță confortabilă de masă și am putut să-mi pun ecranul laptopului la o distanță confortabilă când mi-am configurat laptopul pentru a mă bucura de puțină Dietă Moș Clarita cu cina. Chiar și așa, luarea mesei pe canapea nu s-a întâmplat, deoarece nu era loc pentru o măsuță mare de cafea.

Pat la mansardă într-o casă mică

După cină, am urcat scările plutitoare până la pat și m-am lovit cu capul de tavan imediat ce am pășit pe treapta de sus. M-am întins cu picioarele îndreptate spre sufragerie și cu capul pe peretele din partea opusă, ceea ce era în regulă, cu excepția ventilatorului uriaș din spatele capului meu plasat acolo pentru a păstra spațiul înalt rece. Alegerile mele au fost fie să-l las pe ventilatorul puternic, fie să dorm la căldură. Mi-am petrecut toată noaptea mergând înainte și înapoi între cei doi, bând aproximativ un galon de apă și lovindu-mi capul de o jumătate de duzină de ori.

Baie într-o casă mică

În ciuda nodurilor din cap, m-am trezit a doua zi dimineață și am fiert apă pe una dintre cele două sobe și am făcut cafea folosind presa franceză așezată pe blatul minuscul. În timp ce fierbea, m-am dus la baie să mă spăl pe dinți, sprijinindu-mă constant de toaletă, astfel încât capul meu să fie deasupra chiuvetei. A fost oarecum ciudat, dar poate să fiu înalt odată a fost avantajos în casa micuță, deși cu siguranță am vărsat multă pastă de dinți pe podea. Bine că a dublat și ca sifon de duș.

După cafea, m-am dus la Orangetheory din apropiere și m-am întors să testez dușul. Capul era unul dintre acele averse de ploaie populare în hotelurile de tip boutique, dar oarecum asemănătoare cu scăldatul în musoni. Presiunea apei din căsuța micuță ar fi fost cel mai mare lucru în acest sens, iar cu un mâner de robinet chiar lângă toaletă, a oferit suficient spațiu pentru ca să stai în afara apei în timp ce aștepți să se încălzească.

Pe lângă dușul chiar în fața ferestrei băii, a fost unul dintre cele mai bune dușuri de hotel pe care le-am experimentat. Sper că oamenii buni din tabăra KOA s-au bucurat de performanța lor.

Amenajarea camerei de zi într-o casă mică

Înainte de a părăsi căsuța mea, m-am gândit că ar trebui să curăț puțin din mizeria pe care am făcut-o cu o seară înainte. Și asta, oameni buni, este poate cel mai bun lucru despre a trăi într-un spațiu mic: aproape că nu e nimic de curățat. Am alergat un Dustbuster prin bucătărie, l-am șters cu un burete și prosopul meu de baie folosit și am șters toate blaturile. Este posibil să fi durat 10 minute în total.

Cu mai puțin spațiu a venit mai puțin disconfort și un sentiment crescut de creativitate plină de resurse. Casa mică m-a provocat să găsesc noi modalități de a face lucruri care fac parte din punctul de călătorie pentru unii oameni. Părți din el au fost incomode și nu o replică perfectă a unui spațiu mare, dar chiar și pentru o persoană mare o casă mică poate oferi o evadare plăcută. Și, în teorie, oricum este un mod mai ieftin de a trăi. Atâta timp cât îți amintești să-ți urmărești capul.

Back